Ronaldinho

Ronaldinho noemt drie betere spelers dan Messi

Ronaldinho speelde tussen 2004 en 2008 met Lionel Messi samen en staat bekend als grote vriend én leermeester van de Argentijn.

De Braziliaan feliciteerde Messi met zijn carrière, waarin hij maar liefst zes keer de Gouden Bal won. Toen er werd gevraagd of hij Messi de beste speler aller tijden vond, reageerde hij “dat hij het moeilijk zou vinden om te zeggen dat Messi de beste speler aller tijden is”, tegen de Spaanse krant Marca.

Ik ben blij dat Messi de Ballon d’Or heeft gewonnen. We waren ook vrienden tijdens onze tijd in Barcelona. Maar ik hou er niet van om te vergelijken, en ik vind het moeilijk om te zeggen dat hij de beste aller tijden is.”

Credit: PA
© PA

De voormalige superster van Barcelona en AC Milan zei wel dat spelers als Diego Maradona, Pele en Ronaldo ‘9’ allemaal als betere spelers dan Messi kunnen worden beschouwd.

“Maradona, Pele, Ronaldo waren er voor hem. Het is moeilijk te zeggen dat Messi de beste is in de geschiedenis van het voetbal, want dat is hij niet. Ik kan alleen maar zeggen dat hij de beste van zijn tijd is”, zei Ronaldinho.

Credit: PA
© PA

Messi is altijd lovend geweest over Ronaldinho, hij zei zelfs dat hij ‘verantwoordelijk was voor de verandering bij Barça’: “Het was een slechte tijd en de verandering die tot stand kwam met zijn komst was verbluffend. In het eerste jaar won hij niets, maar mensen werden verliefd op hem. Toen begonnen de trofeeën te komen en hij maakte al die mensen blij.”

“Barça zou altijd dankbaar moeten zijn voor alles wat hij heeft gedaan.” sluit Messi af.

Het klinkt nu een beetje alsof de rollen omgedraaid zijn..

Check hier het eerste doelpunt van Lionel Messi, op assist van Ronaldinho:
Total
0
Share