KNVB Campus

KNVB presenteert ‘Plan B’ voor amateurvoetbal

De KNVB heeft geen plan opgesteld om vanaf 16 januari het amateurvoetbal weer mogelijk te maken. ‘Plan B: Blijven voetballen in tijden van corona’ is opgesteld na overleg met andere sportbonden en is inmiddels gedeeld met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De KNVB gaat er van uit dat de 26 amateurclubs uit de TOTO KNVB Beker worden geschrapt, aangezien het nog niet bekend is of zij überhaupt vanaf januari weer kunnen voetballen.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal schrijft het volgende via de officiële kanalen van de KNVB: “Natuurlijk willen we zo snel mogelijk weer veilig wedstrijden voetballen, dat is waarom je lid wordt van een voetbalvereniging. Maar de huidige situatie vraagt om verschillende scenario’s voor de competities en gevarieerde voetbalvormen voor als wedstrijden niet zijn toegestaan. Want we moeten in beweging blijven, voor onze gezondheid en om de verenigingen in leven te houden.”

“Het kabinet kan hierbij helpen door bij het afschalen van maatregelen bijvoorbeeld de groepsgrootte aan te passen voor teamsporten. Een teamsport beoefenen is niet mogelijk in groepjes van twee of vier. We trainen op 1,5 meter afstand veilig in de buitenlucht en in de zaal. Dat kan prima met 30 man op een groot voetbalveld.” zo meldt de KNVB.

Bij het scenario van een herstart in half januari vervallen de bekercompetities en wordt er tot en met juni 2021 doorgespeeld. De nacompetitie komt te vervallen, waardoor voor een aantal competities de promotie/degradatieregeling aangepast moet worden.

Half december moet bekend worden of dit scenario haalbaar is. Als dat niet het geval is, dan worden de competities op een later moment hervat of in een aangepaste vorm.Total
0
Share