Pep Guardiola

Josep Guardiola sluit terugkeer bij Barcelona uit

Ronald Koeman hoeft niet bang te zijn dat Josep Guardiola zijn positie als trainer van Barça overneemt. Guardiola heeft vanmiddag na afloop van de wedstrijd van Manchester City tegen Sheffield United (0-1) winst geen interesse te hebben in opnieuw trainer te worden van FC Barcelona.

Víctor Font, presidentskandidaat van Barcelona wilde de 49-jarige Catalaan graag terughalen naar Barcelona. Dat zei hij afgelopen donderdag tegen Sky Sports. “Guardiola, Xavi, Andrès Iniesta en Carles Puyol zijn legendes die van Barcelona houden, maar niet voor de club werken. We moeten ze terughalen om de Champions League weer te kunnen winnen.”

Guardiola reageert nu op het bericht van Font: “Mijn periode als trainer van Barcelona is voorbij, dat heb ik al vaker gezegd”, vertelt hij aan BT Sport. Guardiola begon zijn trainersloopbaan in 2008 bij Barcelona en won veel prijzen: In vier seizoenen won het Barça van Guardiola twee keer de treble: drie keer werden ze kampioen van Spanje en twee keer legde het beslag op de Champions League.

“In je leven moet je alles één keer doen”, zegt Guardiola. “Er zijn veel andere fantastische mensen die daar de leiding kunnen hebben, bijvoorbeeld Ronald Koeman op dit moment. Dat is een uitstekende trainer. Voor mij is het klaar. Ik zal zeker terugkeren op mijn stoeltjes in het stadion om mijn club te zien, maar verder is het klaar.”

Font hoeft Guardiola dan ook niet te bellen, mocht hij verkozen worden. “Hopelijk kan de club in de verkiezingen die volgen de juiste personen voor het juiste bestuur kiezen, om deze ongelooflijke club op het hoogste niveau te houden”, aldus Guardiola.Total
0
Share