FC Barcelona

Dit is de reden dat FC Barcelona bijna failliet is

Barcelona staat voor een enorme race tegen de klok om een faillissement te voorkomen en moet volgens rapporten in Spanje hun loon met 190 miljoen euro verlagen.

Volgens RAC1 is de club onderhandelingen begonnen met hun spelers over een loonsverlaging van 30%, maar over die voorwaarden moet uiterlijk donderdag 5 november worden overeengekomen, anders is een faillissement in januari mogelijk.

Het inkomen van de Catalaanse giganten is zwaar getroffen door de pandemie van het coronavirus, waarbij hun fan shops zwaar te lijden hebben gehad en er geen inkomsten op een wedstrijddag binnenkomen door het ontbreken van supporters.

Interim-president Carles Tusquets legde uit: “Onze grootste zorg zijn de financiën van de club. De pandemie heeft Barcelona bijzonder zwaar getroffen. De club is afhankelijk van het toerisme en nu zijn al die inkomsten verloren gegaan; de situatie is niet erg comfortabel, we moeten de ideeën van het vorige bestuur overnemen om een manier te vinden om de problemen aan te pakken.”

Een enorm obstakel dat moet worden overwonnen, zou het contract van Lionel Messi kunnen zijn. Hij probeerde in de zomer Barcelona te verlaten, maar die transfer werd geblokkeerd door voormalig president Josep Bartomeu.

Dit bericht bekijken op Instagram

@championsleague ⚽️

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi) op

Mocht de 33-jarige sterspeler geen geld willen inleveren, dan heeft dat enorme gevolgen voor Barcelona. Hij verdient zo’n 1,1 miljoen euro per week, met bonussen wat kan oplopen tot 14 miljoen euro per jaar.

Het bestuur is volgens RAC1 in overleg over het verlagen van het salaris van Messi, mocht hij dat niet willen doen, kan het einde verhaal betekenen..

Wordt vervolgd!Total
0
Share