Dest

Sergiño Dest over Messi: ‘Wow, het was echt ongelooflijk’

Sergiño Dest verruilde Ajax afgelopen zomer in voor FC Barcelona. De 19-jarige rechtsback kwam voor 25 miljoen euro over van de Amsterdammers. Bij zijn nieuwe werkgever kwam hij in een compleet andere wereld. Dest omschrijft de eerste keer dat hij samen trainde met Lionel Messi, een moment om nooit te vergeten.

In een interview met CBS Sports vertelt hij hoe het de eerste keer ging. “Het was echt ongelooflijk. Ik keek om mij heen in het krachthonk en mijn blik ging opeens naar rechts. Ik zag hem daar staan en dacht gelijk: Wow. Dat is toch Lionel Messi naast me. Het was heel bijzonder om samen met hem op het veld te mogen staan en door hem te worden aangespeeld. Het is een eer en voorrecht om met de beste speler ter wereld te mogen spelen.”

De verslaggever vroeg aan Dest of hij al ‘bijzondere dingen’ weet over Messi. “Ik denk dat jullie inmiddels alles al over hem weten”, antwoordt de rechtsback van Barcelona met een glimlach. “Hij is als persoon erg aardig. Ik moet de Spaanse taal machtig worden, zodat ik ook met Messi kan communiceren. Maar verder kan ik geen nieuwe dingen over hem vertellen. Messi is zoals je hem op televisie ziet.”

Dest vertelt ook zijn ambities bij Barcelona: “Het is belangrijk dat ik mezelf blijf ontwikkelen. Ik wil naast de Champions League ook de landstitel en de Spaanse beker veroveren. We maken een goede kans, want hier lopen de beste spelers ter wereld rond.”

Hij werd geboren in Almere, maar koos toch voor een interlandcarriere bij de Verenigde Staten. Ook daar heeft hij ambities: “Ik wil met de Verenigde Staten kwalificatie afdwingen voor het WK van 2022. Ik wil namelijk dolgraag een keer deelnemen aan een WK”, sluit Dest af.

Check hier hoe Dest het voorlopig bij Barça doet:Total
0
Share