Ajax

Oud-speler Ajax bedreigt journalist via Twitter

Een oud-speler van Ajax, heeft via Twitter journalist Chris Klomp bedreigd. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax liet onlangs in een Twitter-bericht weten hoe hij denkt over de manier van werken van de journalist.

De 50-jarige Bryan Roy plaatst het volgende op Twitter: “Die Chrisje wil al maanden een gevecht met me voeren. Woont ie in Amsterdam. Zo oliedom! Hoe kan je zo dom zijn Chrisje. Laat staan al die oliedomme volgers van je. Ik weet waar je woont nu. Via DM. Slapen doen we ’s nachts, alleen jij niet.”

Tweet

Chris Klomp staat bekend om zijn kritische houding tegenover complottheorieën rondom het coronavirus. Roy is juist weer aan zijn kant bezig met de coronacrisis en lijkt in bepaalde corona theorieën te geloven. De oud-prof heeft politieke ambities, want hij staat op de kandidatenlijst van de Partij voor de Kinderbelangen voor de verkiezingen van maart 2021.

Klomp stuurt een bericht naar die partij op Twitter: “De Bryan Roy die mij wenst te bedreigen en laster pleegt, ja?”

Bryan Roy speelde tussen 1988 en 1992 voor Ajax, waarna hij nog voor het Italiaanse Foggia Calcio speelde. Nadien vertrok hij door heel Europa door en speelde hij voor Nottingham Forest, Hertha BSC, Nac Breda en Workington AFC. Roy speelde 32 keer voor het Nederlands Elftal.

UPDATE: Ferd Grappenhuis, minister van Justitie heeft tegen DVHN gereageerd op de publieke bedreiging van Bryan Roy.

“Persvrijheid is een van de belangrijkste pijlers van onze democratische rechtsorde” benadrukt hij. Hij voegt ook toe ‘dat dingen nu niet zo gaan zoals ik zou willen’.

Hierop reageerde Roy weer met ‘Kom me maar in de boeien slaan boys.’Total
0
Share