Bartomeu

‘Barcelona-voorzitter Bartomeu vertrekt’

Josep Maria Bartomeu vertrekt bij FC Barcelona, zo meldt het Mundo Deportivo dinsdagavond. De voorzitter lag zwaar onder vuur in Camp Nou en heeft besloten de eer aan zichzelf te houden.

Deze week werd er gestemd over een motie van wantrouwen met betrekking tot de positie van de voorzitter. Bartomeu werd in 2015 voor een periode van zes jaar benoemd tot president van de Catalaanse grootmacht, maar was de laatste jaren betrokken bij het ene en het andere schandaal.

Het laatste schandaal was de soap rond Lionel Messi. Bartomeu ging er drie jaar geleden mee akkoord dat de Argentijn zijn contract elk jaar eenzijdig zou kunnen opzeggen. Toen puntje bij paaltje kwam en Messi wilde vertrekken, kreeg hij geen toestemming van Bartomeu.

Messi was ook niet vergeten dat de spelersgroep van Barça na de corona-uitbraak door Bartomeu onder druk werd gezet om zeventig procent salaris in te leveren. Daarnaast werd Bartomeu beschuldigd van het financieren van online haatcampagnes tegen onder meer Messi en Gerard Piqué.

Omdat de emmer steeds voller liep, dienden de leden van Barça onlangs een motie van wantrouwen in. In totaal moesten er 16.250 handtekeningen opgehaald worden en dat aantal werd ruim gepasseerd. De nieuwe presidentsverkiezingen die stonden gepland voor maart 2021, worden nu waarschijnlijk naar voren gehaald.

Check al zijn schandalen hier ?Total
0
Share