Cristiano Ronaldo corona

‘Cristiano Ronaldo houdt zich niet aan coronaprotocol’

De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, is een onderzoek gestart naar Cristiano Ronaldo. Laatstgenoemde zou de coronaprotocollen hebben verbroken. De Juventus-aanvaller besloot nadat hij bij het Portugese elftal positief werd getest op het coronavirus om terug te vliegen naar Italië.

Ronaldo heeft zichzelf in zijn huis in Turijn geïsoleerd sinds hij positief testte voor COVID-19 en ontbrak daardoor afgelopen weekend bij het 1-1-gelijkspel van Juventus tegen Crotone in de Serie A en vorige week dinsdag bij hun 2-0 Champions League-overwinning op Dynamo Kiev.

Spadafora haalde de krantenkoppen nadat hij kritiek had geuit op de voormalige Real Madrid-speler omdat hij terugvloog naar Italië, waarin hij beweerde dat Ronaldo ‘het protocol niet had gerespecteerd en geen toestemming had gekregen om te vliegen van gezondheidsautoriteiten’.

Spadafora
Minister van Sport, Vincenzo Spadafora

Ronaldo reageerde, terwijl hij in quarantaine zat, al snel via een Instagram-livevideo waarin hij beweerde dat beweringen dat hij het protocol had gebroken, leugens waren. “Ik respecteer het protocol, ik heb het niet overtreden, zoals is gezegd: het is een leugen”, zei Ronaldo. “Ik ben teruggekeerd uit Portugal omdat mijn team en ik ervoor hebben gezorgd dat we alle procedures hebben gevolgd. Ik ben per luchtambulance teruggekeerd naar Italië en heb met niemand contact gehad, zelfs niet in Turijn.”

Na de reactie van Ronaldo noemde Spadafora de speler ‘arrogant’ en ‘respectloos’ na zijn beslissing om zonder toestemming terug te keren naar Italië.

“De kwaliteiten en status van een bepaalde speler machtigen hem niet om arrogant en respectloos tegenover de instellingen te zijn, en bovendien te liegen!”, zei Spadafora tegen persbureau ANSA. “Cristiano respecteerde het protocol niet. Er loopt een onderzoek door het federale parket om het te bewijzen. Het virus heeft ons geleerd dat niemand is vrijgesteld, het zijn duidelijk allemaal mensen die hebben geprobeerd de protocollen zoveel mogelijk te respecteren, maar de énige oplossing is uiteindelijk om thuis te blijven.”Total
0
Share