Rashford en zijn moeder Melanie Maynard

Marcus Rashford en zijn moeder helpen bij een voedselbank

Marcus Rashford strijdt al een tijdje tegen voedselarmoede onder kinderen in het Verenigd Koninkrijk. Als onderdeel van zijn campagne bezocht hij donderdag een pas geopende voedselbank.

Rashford ontving afgelopen zomer als jongste persoon ooit een eredoctoraat van de Universiteit van Manchester vanwege zijn inspanningen. Vandaag hielp de vrijwilligers een handje mee in de nieuwe voedselbank. Zijn moeder was er ook bij en was een eregast. De voedselbank is naar haar, Melanie Maynard, vernoemd.

De Britse regering besloot onlangs om niet verder te gaan met het uitdelen van gratis schoolmaaltijden. Rashford legde zit daar niet bij neer ging campagne voeren. Hierdoor maakte de regering een U-bocht en voerde het weer in.

Als onderdeel van zijn campagne retweet Rashford berichten van bedrijven die voedsel aan kinderen doneren. Veel van de bedrijven die dat doen zijn zelf ook getroffen door de coronacrisis.

Zelf weet Rashford maar al te goed hoe het is om in armoede op te groeien. In een brief aan de Britse regering liet hij weten hoe dat was: “Ik kan me het geluid nog herinneren van mijn moeder die zichzelf in slaap huilde, nadat ze een shift van 14 uur gewerkt had en niet zeker wist hoe ze de eindjes aan elkaar moest knopen.”Total
0
Share