Mesut Özil

Mesut Özil haalt uit naar Arsenal: ‘Loyaliteit is ver te zoeken’

Mesut Özil werd eerder al niet geselecteerd voor de Europa League selectie en mag dit seizoen ook niet meedoen in de Premier League. The Gunners hebben de 32-jarige middenvelder namelijk niet in de 25-koppige selectie opgenomen. De Duitser staat sinds 2013 onder contract, wat volgende zomer afloopt.

Op Instagram plaatst Özil nu een emotioneel bericht waarin hij Arsenal-fans uitlegt hoe hij over de gehele situatie denkt.

“Dit is een moeilijk bericht om aan de Arsenal-fans te schrijven, waarvoor ik de afgelopen jaren heb gespeeld. Ik ben echt diep teleurgesteld door het feit dat ik voorlopig niet ben ingeschreven voor het Premier League-seizoen. Toen ik in 2018 mijn nieuwe contract ondertekende, beloofde ik mijn loyaliteit en trouw aan de club waar ik van hou, Arsenal, en ik vind het jammer dat dit niet wederzijds is.” begint Özil.

https://www.instagram.com/p/CGmn1TSLMUF/

“Zoals ik net heb ontdekt, is loyaliteit tegenwoordig moeilijk te verkrijgen. Ik heb altijd geprobeerd om van week tot week positief te blijven dat er misschien een kans is om binnenkort weer bij de selectie te komen. Daarom zweeg ik tot nu toe. Voor de onderbreking van het Coronavirus was ik erg blij met de ontwikkeling onder onze nieuwe coach Mikel Arteta – we zijn op een positieve manier bezig geweest en ik zou zeggen dat mijn prestaties op een heel goed niveau waren.”

“Maar toen veranderde het weer,” gaat hij verder. “En mocht ik niet meer voetballen voor Arsenal. Wat kan ik nog meer zeggen? Londen voelt nog steeds als mijn thuis, ik heb nog steeds veel goede vrienden in dit team en ik voel nog steeds een sterke band met de fans van deze club. Wat er ook gebeurt, ik zal blijven vechten voor mijn kans en mijn 8e seizoen bij Arsenal niet zo te laten eindigen. ????”

Özil geeft zelf echter niet op: “Ik kan jullie beloven dat deze moeilijke beslissing niets zal veranderen aan mijn denkwijze – ik zal zo goed mogelijk blijven trainen en waar mogelijk mijn stem gebruiken tegen onmenselijkheid en voor gerechtigheid.”Total
0
Share