Frenkie de Jong

Frenkie de Jong verlengt zijn contract: dit salaris verdient hij

Frenkie de Jong speelde gisteren in de Champions League tegen Ferencvaros de sterren van de hemel en gaf onder meer een briljante assist. In Catalonië blijkt maar hoe blij ze zijn met de middenvelder, aangezien ze gisteren zijn contract met twee jaar verlengd hebben. Opvallend: De Jong levert de komende tijd in op salaris. Ook de contracten van Pique, Ter Stegen en Lenglet zijn gisteren verlengd.

De Volkskrant vertelde in 2019 dat De Jong jaarlijks basissalaris van 10 miljoen euro plus zes miljoen euro aan bonussen vangt. Maar dat astronomische bedrag is tijdelijk verlaagd, zo meldt de club. Barca kampt namelijk met de nodige financiële problemen door COVID-19. Kanttekening is dat het salaris van Frenkie later gecompenseerd zal worden.

Afgaande op zijn oorspronkelijke salaris is De Jong overigens de bestverdienende Nederlandse voetballer. Hij wordt gevolgd door Virgil van Dijk, die per jaar (exclusief bonussen) tussen 7 á 10 miljoen euro opstrijkt.

Het is een kwestie van tijd voordat De Jong binnenkomt op de lijst van rijkste Nederlandse sporters. Toch zal het even duren voor hij mannen als Max Verstappen (20 miljoen per jaar) en honkballer Xander Bogaerts (17,8 miljoen per jaar) inhaalt.Total
0
Share