Frenkie de Jong

“Zijn krediet raakt op bij Barça fans”

FC Barcelona verloor afgelopen weekend met 1-0 van Getafe. De Azulones wonnen dankzij een strafschop die werd veroorzaakt door Frenkie de Jong. De Nederlander kon na afloop rekenen op veel kritiek.

De Spaanse sportkrant AS schrijft: “De wedstrijd die De Jong en Antoine Griezmann speelden, was onacceptabel voor spelers die zo veel geld hebben gekost. Ze hebben al een jaar de tijd gehad om zich aan te passen en het geduld en krediet raakt op bij de fans.”

Het spel van de 23-jarige middenvelder werd als zeer teleurstellend omschreven. “De Jong faalde jammerlijk met een kinderachtige fout en is de tegenovergestelde speler van de speler die indruk maakte bij Ajax in de Champions League. Het is weinig spannend wat hij laat zien en als hij dit soort fouten gaat maken, profiteert Getafe daar optimaal van.”

Volgens de krant zou de trainer ook al zijn twijfels hebben. “Het is zo erg dat Koeman er over nadenkt om ze op de bank te zetten, terwijl er alles aan gedaan is om ze in het systeem te laten passen.”

Verdwijnt Frenkie binnenkort uit de basis?Total
0
Share