James D.

Ex-jeugdspeler Feyenoord en Sparta opgepakt in Amerika

Het Canadese voetbaltalent James D. is in de Verenigde Staten gearresteerd, nadat hij volgens Amerikaanse media op een groep studenten heeft geschoten. Vanaf de zomer van 2018 tot eind 2019 speelde James D. in Nederland. De 18-jarige werd na (proef)periodes bij Feyenoord en Sparta Rotterdam te licht bevonden.

James D. sloot afgelopen januari aan bij het team van de Utah Valley University. Dinsdagavond loste hij volgens de Amerikaanse pers vanuit een auto, met nog vier andere passagiers, drie schoten richting een groep studenten. Eén daarvan zou in het hoofd zijn geraakt. Volgens rapporten zou de bezorgde bestuurder van de auto nog een keer terug zijn gereden om te zien of er iemand gewond was geraakt. Eén van de andere inzittenden verklaarde later aan de politie, dat D. eerder op de avond ook iemand in het been zou hebben geschoten. De voormalig international van Canada en de Verenigde Staten Onder 17 is later op de avond verhoord en gearresteerd.

James D. kwam in de zomer van 2018 in Nederland terecht vanwege de werkzaamheden van zijn vader als fysiotherapeut. Die reisde voor zijn werk de wereld rond. De middenvelder bood zich aan bij de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij mocht zich een seizoen bewijzen en speelde er enkele duels. Het leidde niet tot een voortzetting, waarna James D. in de zomer van 2019 bij Sparta belandde. Ook daar stond de Canadees te boek als een aardige jongen en was hij immer van onbesproken gedrag.Total
0
Share