Luis Suárez

Dit gaat Luis Suárez bij Atlético Madrid verdienen

Luis Suárez is akkoord gegaan met een loonsverlaging van 60% nadat hij van Barcelona naar Atlético Madrid overkwam.

Woensdag werd de 33-jarige voormalige aanvaller van Liverpool in tranen gefotografeerd toen hij voor de laatste keer het trainingsveld van Barca verliet.

De transfersom van Suárez naar rivaal Atlético kan tot zes miljoen euro oplopen.

Volgens Marca heeft de transfer niet alleen sportieve, maar ook financiële klap voor Suárez. Bij Barcelona verdiende hij zo’n 22,4 miljoen euro per jaar, maar de Spaanse krant meldt dat de 33-jarige spits ongeveer 9,1 miljoen euro per jaar zal verdienen bij zijn nieuwe club. Dat is omgerekend 760.000 per maand, zo’n 175.000 euro per week, bijna 25.000 euro per dag, €1.038 per uur en €17,31 per minuut.

https://www.instagram.com/p/CFftbDQqRFj/

Hij mocht van de nieuwe Barcelona-trainer Ronald Koeman een nieuwe club zoeken, nadat er aan hem verteld werd dat er geen plek meer voor hem was.

Hij schakelde snel en probeerde een overstap naar Juventus rond te krijgen, wat echter niet heel soepel verliep vanwege vertragingen in het paspoort. Suárez kwam in aanmerking om een paspoort aan te vragen omdat zijn vrouw, Sofia Balbi, Italiaanse voorouders heeft, maar de regels zijn dan dat hij een taaltest moet halen. De voormalige Liverpool-ster slaagde voor zijn examen, maar – kort daarna – trok Juve de stekker uit de deal en waren er beschuldigingen van fraude met de test.

Hierdoor kwam Atlético in beeld, waarbij de Spanjaarden Alvaro Morata op huurbasis naar Juventus stuurden en hem vervangen met Suárez.Total
0
Share