Ballen

De oudste profvoetballer aller tijden speelt nog steeds

Kazuyoshi Miura begon zijn carrière begon in de jaren tachtig en maakte vandaag zijn opwachting tegen Kawasaki Frontale met een leeftijd van 53 jaar, 6 maanden en 28 dagen oud. Miura is de oudste profspeler ooit en speelt zijn wedstrijden voor Yokohama FC in de J-League.

Miura, die bekend staat als “King Kazu”, droeg de aanvoerdersband en speelde 53 minuten voordat hij gewisseld werd in een wedstrijd dat zijn club uiteindelijk met 3-2 verloor.

“Toen ik het veld betrad, voelde ik een diep verlangen om mijn plicht te vervullen die ik krijg door de armband die ik om heb”, zei Miura na de wedstrijd, doelend op zijn aanvoerderschap.

De voormalig spits van het Japanse elftal was opmerkelijk genoeg niet de enige veteraan die in de wedstrijd voor Yokohama speelde, met de 39-jarige Daisuke Matsui en de 42-jarige Shunsuke Nakamura ook in de wedstrijd.

Miura zat eerder al op de bank tijdens een andere Yokohama-wedstrijd dit seizoen en maakte woensdag zijn eerste optreden dit seizoen, in de 18e speelronde. Het was Miura’s eerste optreden in een J-League-wedstrijd in de eerste divisie sinds 2007, nadat Yokohama na vorig seizoen promoveerde vanuit de tweede divisie.

Miura maakte als tiener in Brazilië zijn professionele debuut en is sindsdien begonnen aan een 37 jaar durende carrière waarin hij in Italië, Kroatië, Australië en bij verschillende Japanse teams speelde.

Internationaal maakte Miura zijn debuut bij Japan in 1990 en speelde vervolgens 89 interlands voor zijn land waarin hij 55 keer scoorde. In 2000, wat twintig jaar (!) geleden is, speelde hij zijn laatste wedstrijd voor het nationale elftal.Total
0
Share