Zidane als speler

Zidane: “Beste speler waar ik OOIT tegen gespeeld heb”

Real Madrid-trainer Zinédine Zidane vertelt The Daily Mirror de zwaarste tegenstander waartegen hij speelde in zijn legendarische carrière.

De 48-jarige Fransman wordt algemeen beschouwd als een van de beste middenvelders aller tijden. De huidige trainer van Real Madrid speelde daar ook tussen 2001 en 2006 en won onder andere een La Liga-titel en de Champions League. Ook met Juventus was hij succesvol en won hij twee Serie A titels. Teven won hij met Frankrijk het EK in 2000 en speelde hij twee WK-finales, waarvan hij er één in 1998 won. Hij sloot zijn carrière af in 2006 met het verliezen van de WK finale van Duitsland.

https://www.instagram.com/p/xzavBzq1P3/

Maar de Ballon d’Or-winnaar kan moeilijk zichzelf noemen. Zidane noemt Manchester-United legende Paul Scholes als de moeilijkste tegenstander om tegen te spelen. Hij noemde Scholes een klasse apart en vertelde: “Ik vind het jammer dat de kans om naast hem te spelen zich nooit voordeed tijdens mijn carrière.”

De Madrid-trainer zei tegen The Daily Mirror: “Hij is bijna onaantastbaar in wat hij doet. Ik word er nooit moe van om hem te zien spelen. Je komt zelden de complete voetballer tegen, maar Scholes is er zo dicht mogelijk bij.”

Credit: PA

Bron: PA

Paul Scholes, 45 jaar inmiddels, speelde zijn gehele carrière op Old Trafford, waar hij 11 Premier League-titels, drie FA Cups, twee League Cups en twee Champions Leagues won.

Zidane legde ook uit waarom Paul Scholes de “perfecte” speler was: “Hij was een extreem taaie tegenstander om tegen te spelen. Hij was enorm begaafd en je had geen tijd aan de bal als hij in de buurt was. Hij is het type speler dat je aan je zijde wilt hebben, niet in de oppositie omdat hij zoveel schade kan aanrichten, met onder andere zijn geweldige pass, inzicht en loopvermogen. Hij zorgt ervoor dat het spel er gemakkelijk uitziet, omdat hij zóveel natuurlijk vermogen heeft.”Total
0
Share