Dusan Tadic

Rolex-bende wilde Dusan Tadic beroven

De Telegraaf schrijft vandaag dat Dusan Tadic een doelwit was van de ‘Rolex-bende.’ Uiteindelijk werd hij geen slachtoffer door zijn goede beveiliging.

De Rolex-bende was actief tussen 2016 en 2019 en kreeg zijn naam door in drie jaar tien Rolex-horloges met grof geweld te beroven. Van onder meer de horloges van Estelle Cruijff en René van Dam werden geroofd, maar uit uitgelekte gesprekken blijkt dat er ook verschillende profvoetballers als doelwit werden beschouwd. Naast Tadic werd er gesproken over Steven Bergwijn, Luuk de Jong, Siem de Jong en Adam Maher.

Uiteindelijk vielen de spelers van PSV af als doelwit, omdat de bende vond dat de afstand naar Eindhoven te ver was. Er waren wel serieuze gesprekken over het beroven van Tadic. “We kunnen hem in zijn benen schieten met een Glock. Bambambam”, zo zou er volgens De Telegraaf zijn gezegd. De krant voegt daar aan toe dat de bende zei dat Tadic ‘nooit meer kon voetballen’, maar dat ze daardoor wel zijn rolex konden pakken.

De bende bestond uit Mourad B. (29), Mounir C. (25), Oussama A. (20) en een minderjarige verdachte. “Er was verveling en het ging gewoon om snel geld”, reageerde verdachte Mounir C. De rechtszaak duurt zeven dagen en de officier van justitie zal op vrijdag 2 oktober de strafeis bekendmaken.Total
0
Share