Alvaro Gonzalez en zijn teamgenoten

Liplezingsexperts onthullen wat Álvaro González tegen Neymar zei

Liplezingsexperts hebben onthuld wat Álvaro González tegen Neymar zei in hun woordenwisseling toen Paris Saint-Germain tegen Olympique Marseille speelde. Neymar kreeg in de blessuretijd rood voor het slaan van González en hoewel Neymar toegaf dat het een domme actie was, gaf hij aan dat González racistische opmerkingen maakte.

In de eerste helft beweerde Neymar al dat González al racistische opmerkingen maakte, maar de scheids handelde toen niet.

De discussies gingen echter de hele wedstrijd door en eindigden pas toen in de slotfase de Braziliaanse aanvaller, Álvaro González aanviel. Nadat hij werd weggestuurd schreeuwde Neymar in de camera’s dat de verdediger racistische opmerkingen maakte.

In de volgende beelden in minuut 4:19 zie je dat:

González ontkende de beschuldigingen van Neymar, echter hebben drie liplezingexperts de beelden bestudeerd en zijn tot de conclusie gekomen dat de verdediger Neymar ‘mono’ noemde, wat Spaans is voor aap. Dit publiceerde Esporte Espetacular, een Braziliaanse media-uitgever vandaag.

De specialisten waren: Luis Felipe Ramos, die deel uitmaakt van de Rio de Janeiro Deaf Association, en Felipe Oliver en Mikel Vidal, vertalers die werken voor het National Institute of Deaf Education.

Oliver zei: “Hij spreekt het woord ‘mono’ in het Spaans, op meerdere momenten zelfs.”

De specialisten konden echter de woorden er voor niet zien.

Neymar maakte zichzelf ook schuldig, Oliver bevestigde dat Neymar homofobe woorden naar de verdediger riep.

PSG heeft al aangegeven stappen te ondernemen zodat Neymar van zijn schorsing van twee wedstrijden wordt vrijgesproken. Als González wordt gestraft, kan hij maximaal 10 wedstrijden geschorst worden.Total
0
Share