FC Emmen

FC Emmen in strijd met KNVB over seksshop als hoofdsponsor

FC Emmen is in strijd met de KNVB over hun nieuwe hoofdsponsor. De club uit Emmen wil EasyToys, een bedrijf dat seksartikelen verkoopt, als hoofdsponsor aantrekken. De deal zou zo’n half miljoen per jaar opleveren, maar de KNVB steekt daar voorlopig een stokje voor.

De KNVB wil niet meewerken met het plan van FC Emmen om zaken te doen met het bedrijf uit Veendam. De KNVB zette zelfs een streep door de officiële presentatie van EasyToys als nieuwe hoofdsponsor. FC Emmen is erg teleurgesteld, omdat het het om ‘veel geld gaat, in deze moeilijke coronatijden.’ verteld Voetbal International.

De Nederlandse voetbalbond heeft als argument ‘dat de producent van seksspeeltjes niet voldoet aan de richtlijnen die de KNVB hanteert wat betreft sponsoring.’ De zaak wordt momenteel bekeken door een speciale commissie.

FC Emmen speelde afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd zónder shirtsponsor. Tegen VVV-Venlo werd thuis met 3-5 verloren. Het bestuur van FC Emmen wil verder niet inhoudelijk reageren, omdat de clubleiding vreest dat EasyToys zich vanwege alle ophef helemaal terugtrekt als sponsor.

Voetbal International voegt toe dat na afloop van het bezoek ‘een goed gevulde EasyToys goodybag op hen stond te wachten.’Total
0
Share