Geld

Deze bekende voetballers verloren AL hun geld en bezittingen

Een profvoetballer in de Eredivisie verdient gemiddeld 266.000 per jaar, een behoorlijk bedrag. In grotere competities, of bijvoorbeeld in China en in de zandbak verdien je zelfs nóg meer. Maar dan moet je het niet nadat je carrière voorbij is meteen alles uitgeven..

Wij hebben een aantal voetballers op een lijstje gezet die na hun carrière er een ‘potje’ van maakten en al hun geld verloren door gokken, drugs of alcohol.

Wim Kieft

Wim Kieft

Spits van onder meer Ajax en PSV en won met laatstgenoemde zelfs de voorganger van de Champions League, de Europacup 1. Na zijn carrière werd hij spitsentrainer en voetbalanalist bij meerdere tv-programma’s, tegenwoordig zit hij bij Veronica Inside. Kieft kwam echter groot in het nieuws toen hij toegaf achttien jaar verslaafd te zijn geweest aan cocaïne en drank. Dit en meer vertelde hij in zijn boek, genaamd Kieft.

Fred Rutten haalde hem over om naar de afkickkliniek te gaan en inmiddels is hij nu zo’n vier jaar clean. De eenzame avonden in hotels tussen de coke en flessen wijn zorgden voor een schuld van vier ton waardoor Kieft nog steeds in de schuldsanering zit.

[nextpage title=”Ronaldinho”]

Ronaldinho

De legendarische ster van Brazilië zou onlangs slechts €5 op zijn bankrekening hebben staan, terwijl hij nog steeds schulden heeft van zo’n 2 miljoen euro.

Ronaldinho kreeg een zware boete voor illegale bouw in een beschermd gebied in Brazilië. Ondanks het opnieuw verkrijgen van een hypotheek van zijn eigendom, was de voormalige Barcelona-ster nog steeds niet in staat om de schulden te dekken, waardoor een rechter bevel gaf om beslag te leggen op het paspoort van Ronaldinho.

Om zijn ellende nog erger te maken, heeft Ronaldinho onlangs een tijd doorgebracht in een Paraguayaanse gevangenis omdat hij naar verluidt probeerde het land binnen te komen met vervalste documenten. Daarvoor kreeg hij een boete van 168.000 euro.

[nextpage title=”Glenn Helder”]

Glenn Helder

Een rappe en flegmatieke aanvaller van onder anderen Sparta, Vitesse, Arsenal en Benfica. In Londen vergokte Helder zijn kapitaal in het casino, waardoor hij een enorme schuld kreeg. Uiteindelijk belandde hij zelfs zeven maanden in de gevangenis te zitten wegens bedreiging, mishandeling, diefstal en verboden wapenbezit.

Maar dat was nog niet het ergste. Op een gegeven moment kwam het zelfs zo ver dat hij in zijn auto moest slapen. Dit vanwege schulden en een vermeende ruzie met zijn ex-vrouw. Uit psychologisch onderzoek zou zijn gebleken dat Helder lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis met borderline-trekken, waarvoor hij ook is behandeld. Dit allemaal heeft hij besproken in zijn boek, Helder.

Hij krabbelt nu weer op, is te veel op televisie te zien als analist en te boeken als spreker.

[nextpage title=”Winston Bogarde”]

De oud-linksback van Ajax, Barcelona en Chelsea had het in eerste instantie alles goed voor elkaar. Totdat hij in 2000 naar Chelsea vertrok, waar hij in vier jaar tijd maar negen wedstrijden speelde. Sportief ging het daar niet goed, maar financieel deed hij het goed. Vlak voordat er bij Chelsea een nieuwe coach werd aangetrokken, Claudio Ranieri, tekende Bogarde namelijk een contract met een riant salaris van €50.000 per week. Ranieri zag het niet in hem zitten en Bogarde belandde op de tribune, maar Bogarde weigerde te vertrekken.

Hij deed met zijn gouden sieraden zijn bijnamen Lex Goudsmit en B.A. eer aan. Toch heeft hij zijn zaakjes niet meer goed voor elkaar. Tijdschrift Quote kwam er namelijk achter dat hij zijn alimentatie van €300 per maand niet meer kon betalen. Hij werkt nu als assistent-trainer bij Ajax.

[nextpage title=”Diego Maradona”]

Hij werd FIFA’s Speler van de Eeuw genoemd, maar… ging toen failliet.

Het Argentijnse icoon Diego Maradona brak tweemaal het wereldrecord qua transfersom, maar moest in 2009 faillissement aanvragen. De Italiaanse belastingdienst eiste dat hij €45 miljoen aan onbetaalde belastingen terugbetaalde uit zijn tijd bij Napoli in de jaren tachtig.

Maradona werd na zijn profcarrière trainer, van onder andere het Argentijnse elftal tussen 2008 en 2010. Hij traint nu Gimnasia de la Plata, een Argentijnse club uitkomend in de hoogste competitie van Argentinië.Total
0
Share