Dollars

Dit is de best betaalde voetballer van 2020

Lionel Messi is de bestbetaalde voetballer ter wereld van het afgelopen jaar. De Argentijn staat bovenaan de lijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes en staat dit jaar dus ook boven Cristiano Ronaldo. Beide vechten ieder jaar uit wie op de eerste plek staat. De twee wereldsterren hebben een grote voorsprong op de rest, al hebben de overigen in de top tien weinig reden tot klagen. 

Messi heeft in 2020 als enige voetballer ter wereld een bedrag van boven de honderd miljoen euro aan salarissen, bonussen en beloningen uit commerciële verdiend. De Barcelona-aanvoerder heeft volgens Forbes in een jaar tijd liefst 126 miljoen dollar verdiend, omgerekend iets meer dan 106 miljoen euro. Het zakenblad meldde bovendien dat hij sinds kort tot een zeer select gezelschap sporters behoort dat tijdens hun actieve carrière meer dan een miljard dollar bij elkaar heeft verzameld. Tiger Woods (golf), Floyd Mayweather (boksen) en Juventus-aanvaller Ronaldo gingen hem al eerder voor.

Ronaldo eindigde dit jaar op de tweede plek. De Portugese aanvaller ontving aan salarissen, bonussen en andere inkomsten 98 miljoen euro. Neymar is de nummer drie op de lijst. De Braziliaanse speler van Paris Saint-Germain, nam onlangs na een jarenlange samenwerking afscheid nam van Nike en tekende een deal bij Puma. Hij verdiende zo’n 81 miljoen euro dit jaar.

Top tien bestbetaalde voetballers:

1. Lionel Messi (Barcelona): 106 miljoen euro
2. Cristiano Ronaldo (Juventus): 98 miljoen euro
3. Neymar (Paris Saint-Germain): 81 miljoen euro
4. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain): 35 miljoen euro
5. Mohamed Salah (Liverpool): 31 miljoen euro
6. Paul Pogba (Manchester United): 29 miljoen euro
7. Antoine Griezmann (Barcelona): 28 miljoen euro
8. Gareth Bale (Real Madrid): 24 miljoen euro
9. Robert Lewandowski (Bayern München): 23 miljoen euro
10. David de Gea (Manchester United): 22 miljoen euroTotal
0
Share