Frank de Boer gaat carrièreswitch maken

De oud-bondscoach wil geen manager meer wil zijn.

wes
0 Shares

LET OP!
Dit artikel is meer dan een halfjaar oud en wordt wellicht niet (goed) op de nieuwe website weergegeven. Excuses voor enige ongemak.

Frank de Boer wil niet door als manager, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer Guido Albers aan Het Parool. Albers erkent dat de voormalig bondscoach van het Nederlands Elftal tekortkomt als manager en daarom zich gaat focussen op een ander beroep.

Frank de Boer stapte na het mislukte EK, waar Oranje in de achtste finale door Tsjechië werd uitgeschakeld, teleurgesteld op. Sindsdien is de 51-jarige oud-voetballer clubloos en volgens zaakwaarnemer Albers blijft dat ook zo. “Hij ambieert zelf niet meer om manager te zijn”, vertelt zijn zaakwaarnemer.

Oranje-spelers hadden nul klachten over de trainingen, maar waar hij tekortkomt is het managen van een hele groep

Guido Albers

Zijn kracht ligt echter op het trainingsveld. Albers bevestigt het idee om bij Ajax als jeugd- of veldtrainer aan de slag te gaan. “Hij zou bij wijze van spreken een rol kunnen gaan spelen in de doorstroom van talenten naar Ajax 1. Hij is een trainer die weet wat er gevraagd wordt in de top en die ervoor kan zorgen dat talenten er klaar voor zijn.“

Of er nog interesse is in Frank de Boer als manager, na zijn mislukkingen bij Inter, Crystal Palace en het Nederlands Elftal? “Ja, dat valt niet stil”, erkent Albers. “Zijn naam is groot genoeg om straks weer aan de slag te gaan. Alleen in een andere rol.”

Ronald de Boer over relatie dochter met Ronnie Flex

wes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *