Johan Cruijff Arena

Dit gigantische bedrag verdiende Ajax al in de Champions League

wes
0 Shares

Door de 1-2 overwinning op Besiktas loopt de teller van de inkomsten uit de Champions League alleen maar op. De Amsterdammers konden woensdagavond weer 2,8 miljoen euro bijschrijven.

Startpremie

Al voordat de groepsfase van de Champions League begon ontving Ajax al 36 miljoen euro: een startpremie van 15,64 miljoen euro en een coëfficiëntenpremie van 20,46 miljoen euro.

Dat bedrag liep alleen maar op door de tot nu toe vijf overwinningen, elk 2,8 miljoen euro. Reken daar de premie voor het overleven van de groepsfase daarbij op en zo komt het bedrag totaal alweer op 25,6 miljoen euro.

Ajax haalde in totaal al ruim 70 miljoen euro op

Daarnaast verdiende Ajax nog 3 miljoen euro uit de market pool en 8 miljoen euro aan entreegelden. Dat laatste bedrag lijkt echter lager uit te vallen, aangezien de laatste groepswedstrijd niet in een volle Johan Cruijff Arena zal worden afgewerkt.

Totaal

In totaal verdiende de landskampioen dus al 70,7 miljoen euro, een bedrag wat alleen nog maar kan oplopen. In het laatste groepsduel tegen Sporting kan Ajax nog 2,8 miljoen euro verdienen bij een overwinning, of 0,93 miljoen euro bij een gelijkspel.

BEKIJK OOK  Stervoetballer thuis door gewapende inbrekers overvallen

Iedere ronde zal uiteraard ook meer geld opleveren. Een plek in de kwartfinale levert 10,6 miljoen euro op, een plek in de halve finale 12,5 miljoen euro en een finaleplaats is goed voor 15,5 miljoen euro. Bij winst van het toernooi kan je ook nog eens 4,5 miljoen euro bijschrijven.

Hierom stelde Ten Hag Onana op tegen Besiktas

Dit gigantische bedrag verdiende Ajax al in de Champions League

Kan Ajax de finale halen?

Bedankt voor het stemmen.
wes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *