Neymar

Neymar geeft antwoord op de vraag wie er beter is: messi of mbappé?

Neymar schakelde dinsdagavond Bayern München uit in de kwartfinale van de Champions League. Hij stond onder andere samen met sterspeler Kylian Mbappé op het veld en de Fransman wordt tegenwoordig vaak genoemd als ‘opvolger’ van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, die al meer dan 15 jaar het voetbal domineren. Neymar gaf gisteren na de wedstrijd antwoord of zijn teamgenoot inmiddels al op het niveau van Messi is, of zelfs beter.

“Ik heb veel aan hem te danken”

Neymar speelde tussen 2013 en 2017 bij FC Barcelona samen met Lionel Messi en vormde met de Argentijn en Luis Suarez zelfs het gevaarlijke duo MSN. In 2015 wonnen ze de Champions League en er leek geen vuiltje aan de lucht. Totdat in 2017 Neymar plotseling vertrok uit Spanje en een recordtransfer naar Parijs maakte: voor maar liefst 222 miljoen euro leek hij uit de schaduw van Messi te willen verdwijnen.

Ondanks zijn record transfersom wordt hij ook bij PSG niet als de nummer één benoemd, dat is zijn teamgenoot Kylian Mbappé. De 22-jarige Fransman lijkt de natuurlijke opvolger van legendarische spelers Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Maar vindt teamgenoot Neymar dat hij op hetzelfde niveau als Messi zit?

“Er is geen vergelijking”, zei Neymar na afloop van de kwartfinale tegen MARCA. “Ze hebben twee heel verschillende speelstijlen. Messi is de beste speler die ik ooit heb gezien, en Kylian is hard op weg om één van de beste te worden. Het is een beetje hetzelfde voor alle spelers op hoog niveau. Kylian is erg snel, dus je moet continu gefocust en attent op hem zijn. Maar dat was ook hetzelfde met Iniesta, Messi en Suarez.”

Neymar sluit af met een bedankje naar zijn teamgenoot. “Ik heb veel van mijn geluk bij PSG te danken aan Mbappé. Hij heeft me geholpen om de Franse manier van leven te leren kennen, hij heeft me de Franse mentaliteit uitgelegd. Ik heb veel van mijn aanpassing aan hem te danken.”

Mbappé ‘weigert’ shirt MessiTotal
0
Share