Cristiano Ronaldo en zijn broer Hugo

“Als ik de Champions League win, stop jij met alcohol en drugs!”

Naast dat hij één van de beste voetballers uit de geschiedenis van voetbal is, hecht Cristiano Ronaldo ook veel waarde aan zijn familie. De Portugese ster is erg close met zijn oudste broer, Hugo Aveiro. Je kan zelfs zeggen dat hij zijn leven heeft gered.

In 2014 maakte Hugo Aveiro een zeer moeilijke periode door. Zijn leven werd zwaar beïnvloed door zijn alcohol en drugs verslaving. Wankelend op het randje, want zijn gezondheid was duidelijk in gevaar.

Omdat CR7 het niet aankon zijn broer in zo’n toestand te zien, besloot hij in te grijpen. Hij sloot een deal: als hij de Champions League wint met Real Madrid, moet Hugo definitief stoppen met alcohol en drugs. Een enorme uitdaging voor de twee mannen én een extra druk voor Cristiano, want hij probeerde niet alleen de wedstrijd voor zichzelf te winnen, maar ook voor het welzijn van zijn broer.

Maar iedereen weet wat Ronaldo doet als hij onder druk staat, hij maakt er een vorm van motivatie van. Dat jaar won de Portugese ster de Champions League met Real Madrid, na een intense wedstrijd tegen Atlético Madrid (4-1 winst na verlenging). Aan het einde van de wedstrijd rende CR7 naar zijn broer, omhelsde hem en zei tegen hem: “Nu is het jouw beurt.”

Hugo hield ook zijn belofte: hij drinkt geen alcohol en gebruikt geen drugs meer. Cristiano betaalde zelfs voor zijn behandeling. Op die dag werd de jongere broer een inspiratie voor zijn oudere broer.Total
0
Share