Royson Drenthe

Royston Drenthe: ‘Overal was Wodka, zelfs in de spelersbus’

Royston Drenthe vertrok in 2013 bij Everton en na zes maanden niet gevoetbald te hebben, klopte het Russische Alania Vladikavkaz bij hem aan. Drenthe vertelt in een interview met RTV Rijnmond nu een mooie anekdote over zijn periode in Rusland.

“Die gasten wilden mij zo graag hebben dat ze speciaal voor mij naar m’n kledingstore waren gekomen”, vertelt hij aan RTV Rijnmond. De oud-speler van Feyenoord en Real Madrid had op dat moment al zes maanden niet meer gevoetbald. “Ik was al een aantal kilootjes aangekomen en ik zei al tegen ze: Gaan we niet doen. Doe maar niet. Maar ze kwamen wel vijf keer terug.”

Drenthe besloot uiteindelijk tóch te gaan en ging op trainingskamp met zijn nieuwe club in Turkije. “Ik dacht alleen maar: Hoe ga ik dit fixen? Ik had er echt een bloedhekel aan om helemaal terug te komen, maar het was echt tof hoe ze mij hebben geholpen.” Bij zijn competitiedebuut maakte Drenthe meteen een hattrick. “Qua levenservaring heeft het mij goed gedaan om die stap te maken”, concludeert hij.


Uiteindelijk bleef het maar bij zes optredens. “Vladikavkaz was gewoon niet het perfecte plaatje. Het was gewoon een kapotte stad, om het zo maar te zeggen. Heel veel goeds kon je er niet van maken. Ook al had je veel poen”, aldus Drenthe, die wel iets opvallends opmerkte. “Wodka was gewoon basis. Daar hoefden we niet moeilijk over te doen. Zelfs in de spelersbus was er wodka. Dat is Rusland. Je weet toch?”Total
0
Share