‘Barça heeft eerste contact met opvolger Ronald Koeman al gelegd’

Het avontuur van Ronald Koeman bij FC Barcelona zit er bijna op, zo schrijft Goal. De Nederlandse trainer beleeft een matige seizoensstart met de Catalanen en lijkt na twee achtereenvolgende gelijke spelen te mogen vertrekken. Volgens de website is het eerste contact al met een eventuele opvolger gelegd.

Barcelona en voorzitter Joan Laporta zouden Roberto Martínez in het vizier hebben. De huidige bondscoach van België zou aan de Belgische bond al hebben aangegeven open te staan voor een vertrek, zo klinkt het.

Barcelona kent een teleurstellende seizoensstart, mede door het vertrek van grote spelers als Lionel Messi en Antoine Griezmann. Voorzitter Joan Laporta lijkt al enige maanden in te spelen op het vertrek en lijkt de perfecte opvolger van Koeman te hebben gevonden.

Martinez, geboren in Catalonië, onderhoudt al jarenlang nauw contact met Barcelona. De bestuurders hebben aan de trainer verteld dat hij eerste keus is om Koeman op te volgen, nadat de positie van de Nederlander steeds meer onder druk is gekomen na de gelijke spelen tegen Granada (1-1) en Cadíz (0-0). Barcelona staat momenteel zevende in de Spaanse competitie, met negen punten uit vijf duels. Ze hebben nog wel een wedstrijd tegoed.

België dreigt niet alleen hun bondscoach kwijt te raken, maar ook één van zijn assistenten. Oud-Barça speler Thierry Henry zou graag mee naar zijn oude club willen verhuizen. De komst van Martínez lijkt echter wel tot 7 oktober bondscoach te zijn: hij zou graag nog de halve finale van België in de halve finale van de Nations League willen meemaken

Was Henry de beste speler uit zijn tijd?