Van deze speler worden meeste shirts verkocht sinds vertrek Lionel Messi

Het vertrek van Lionel Messi heeft niet alleen op sportief gebied grote veranderingen gebracht. Al jarenlang werd van de Argentijn de meeste shirts verkocht, maar aangezien hij sinds de zomer niet meer bij Barcelona voetbalt, is er een nieuwe nummer één.

En die nummer één is zeer verrassend. Spaanse journalist Gerard Romero schrijft dat Luuk de Jong de meeste Barcelona-shirts heeft verkocht. Geintje. 😁

Maar wel een andere Nederlander stond het vaakst achterop de shirtjes in Barcelona, namelijk Memphis Depay. Achter hem volgden Frenkie de Jong en de nieuwe nummer 10: Ansu Fati.

Of de verkoop van de 28-jarige Nederlander die van voormalig ster Lionel Messi zal evenaren, valt nog te bezien. Volgens Marca was het beroemde nummer 10-shirt van de Argentijn (dat nu door Fati wordt gedragen) goed voor 80% van de shirtverkoop van Barcelona en leverde het ieder jaar zo’n 20 tot 30 miljoen euro euro op.

Memphis in het nieuwe derde tenue.

Romero beweerde ook dat het derde tenue van Barcelona binnen een paar weken na de onthulling het best verkochte shirt van het seizoen is geworden.

Kiss, marry & kill met Memphis Depay