Verslaggeefster maakt racistische opmerking over Camavinga

wes
0 Shares

LET OP!
Dit artikel is meer dan een halfjaar oud en wordt wellicht niet (goed) op de nieuwe website weergegeven. Excuses voor enige ongemak.

Ophef in Spanje: verslaggeefster Lorena González heeft in het tv-programma Estudio Estadio een racistische opmerking gemaakt over Real Madrid-aankoop Eduardo Camavinga. Ze dacht dat de microfoon uit stond.

“Deze jongen is zwarter dan zijn pak, hè?”, zei González op de Spaanse publieke omroep RTVE. De microfoon pikte het fragment echter op, waarna deze snel viraal ging. RTVE kwam snel met een statement waarin ze hun excuses aanboden en zeiden passende maatregelen te gaan nemen.

González heeft zelf inmiddels ook haar excuses aangeboden. “Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan iedereen zich beledigd voelt voor de opmerking die ik woensdagavond gemaakt heb. De opmerking was niet kwaadaardig of minachtend richting de speler bedoeld. Ondanks dat het ongelukkig is, zat er absoluut geen racistische lading aan de opmerking. Ik ben absoluut geen racistisch persoon, zoals ik nu neergezet word”, schrijft González onder een foto op haar Instagram.

wes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *