Cristiano Ronaldo

Politie start onderzoek naar transfer Cristiano Ronaldo

wes
0 Shares

Juventus zit mogelijk in de problemen. Openbare aanklagers in Italië hebben opnieuw opdracht gegeven tot een ‘huiszoeking’ bij Juventus, om de transfer van Cristiano Ronaldo naar Manchester United te controleren.

Financial Fair Play

De club van Matthijs de Ligt zou tussen 2019 en 2021 hebben gerommeld met de transferwaardes van spelers om in financieel opzicht de balans zo op orde te krijgen. Dit zou gedaan zijn om de regels van Financial Fair Play vanuit de UEFA te omzeilen.

Eerder heeft de Italiaanse club al bezoek gehad van de Italiaanse opsporingsdienst Guardia di Finanza. In opdracht van justitie werden kantoren van Juventus doorzocht. Daarbij heeft de opsporingsdienst meerdere documenten in beslag genomen. Nu gaat Guardia di Finanza nogmaals langs om de verkoop van Cristiano Ronaldo bij Juventus te onderzoeken.

Een wagen van Guardia di Finanza.

2006 schandaal

Voorzitter Andrea Agnelli, vicevoorzitter Pavel Nedved, en voormalig technisch directeur Fabio Paratici, zijn samen met drie anderen aangewezen als verdachten in de zaak. Naast het gerommel met de transferwaarde van spelers, zijn er ongeveer 50 miljoen euro aan verdachte transacties bij De Oude Dame uitgevoerd. Juventus heeft aangegeven mee te werken aan het onderzoek.

In 2006 was Juventus ook al betrokken bij een schandaal, toen bleek dat ze scheidsrechters hadden omgekocht. Het elftal werd toen teruggezet naar de Serie B en keerde na één seizoen weer terug op het hoogste niveau.

2006 schandaal van Juventus in beeld

wes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *