Voetbal

Oud-voetballer faket eigen dood en krijgt gevangenisstraf

wes
0 Shares

LET OP!
Dit artikel is meer dan een halfjaar oud en wordt wellicht niet (goed) op de nieuwe website weergegeven. Excuses voor enige ongemak.

Een Duitse oud-voetballer is veroordeeld voor bijna vier jaar celstraf voor het faken van zijn eigen dood. Hiannick Kamba, die nog met Manuel Neuer samen speelde, zou in 2016 zijn omgekomen, maar blijkt nog springlevend te zijn.

De 35-jarige Hiannick Kamba speelde zijn gehele jeugd in de opleiding van Schalke 04, waar hij onder andere met Bayern-doelman Manuel Neuer samen speelde. Hij kon echter nooit doorbreken bij het eerste elftal en speelde na zijn vertrek uit Gelsenkirchen nog bij enkele andere clubs uit de lagere Bundesliga-divisies.

Auto-ongeluk

Zijn leven eindigde plots toen hij in januari 2016 bij een auto-ongeluk in Congo omkwam. Echter blijkt daar helemaal niets van waar te zijn, zo schrijft BILD. Het was volgens het Duitse blad een grote scam om het verzekeringsgeld op te strijken. De nabestaanden van de verdediger zouden een “zescijferig” bedrag gekregen hebben bij het overlijden van Kamba.

Hiannick Kamba
Hiannick Kamba

Nadat BILD in mei 2020 met het opmerkelijke verhaal kwam dat Kamba levend zou zijn gespot, startte het Openbaar Ministerie in Duitsland een onderzoek naar Kamba en zijn ex-vrouw. Daaruit bleek dat de oud-verdediger onder een andere naam als elektricien werkte en zijn dood in scene heeft gezet.

Volgens Kamba was hij zelf geen onderdeel van de hele scam en was zijn ex-partner het ‘brein’ achter zijn dood. Zijn verhaal werd niet geloofd en de twee werden deze week tot 3 jaar en 10 maanden gevangenisstraf veroordeeld.

Bewijs van de zogenaamde crash

wes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *