WK 2022 Qatar

Noorse journalisten Qatar uitgezet na deze ontdekkingen

wes
0 Shares

Twee Noorse journalisten zijn dinsdag Qatar uitgezet. Het duo maakte een reportage over de werkomstandigheden van de gastarbeiders in aanloop naar het WK 2022 in Qatar.

Halvor Ekeland en Lokman Ghorbani van het Noorse NRK verbleven sinds 14 november in Qatar en zouden voor hun reportage een interview hebben met Abdullah Ibhais, een oud-medewerker van de WK-organisatie die het opnam voor de gastarbeiders. Ibhais werd vlak voor het interview echter opgepakt.

Voor sommige mensen is het echt verschrikkelijk.

Halvor Ekeland over de omstandigheden van de arbeiders

De Noorse journalisten gingen verder met hun reportage, waarin ze enkele opvallende ontdekkingen deden. “Je ziet in de ogen van de arbeiders dat ze het niet goed hebben. Ze hebben lange en zware werkdagen. Maar natuurlijk zijn er ook arbeiders die het best oké vinden.”

Volgens mensenrechtenorganisaties is er sinds het bericht van The Guardian, waarin ze naar buiten brachten dat er meer dan 6.500 arbeidsmigranten zijn omgekomen bij de werkzaamheden voor het WK, weinig verbeterd aan de omstandigheden.

Lokman Ghorbani en Halvor Ekeland

Arrestatie

Nadat het duo meerdere dagen beeldmateriaal had verzameld en een live-uitzending gedaan, werden ze zondagavond, de dag voor hun vertrek, in hun hotel gearresteerd. De Noren moesten hun materiaal achterlaten en konden na 32 uur het vliegtuig pakken. Het tweetal is inmiddels veilig geland in Denemarken.

BEKIJK OOK  Prachtige sfeeractie door supporters Quick Boys

NRK-directeur Thor Gjermund Eriksen vertelt dat het goed gaat het Ekeland en Ghorbani. “Ze zijn onder de indruk van wat ze meegemaakt hebben, maar naar omstandigheden gaat het goed. We willen dit zeker bespreken met de FIFA. Of ik dit als een aanval op de vrije pers zie? Absoluut.””

‘WK 2022 boycot video’ gaat viraal

Noorse journalisten Qatar uitgezet na deze ontdekkingen

Mag het WK ooit nog in een land als Qatar worden gehouden?

Bedankt voor het stemmen.
wes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *