Homoseksuele voetballer vreest voor veiligheid tijdens WK in Qatar

wes
0 Shares

LET OP!
Dit artikel is meer dan een halfjaar oud en wordt wellicht niet (goed) op de nieuwe website weergegeven. Excuses voor enige ongemak.

Joshua Cavallo, de enige openlijk homoseksuele professionele voetballer, zegt ‘bang’ te zijn om op het WK in Qatar te spelen. Het Islamitische land kent strenge regels tegen homoseksualiteit, waaronder de doodstraf.

De linksback kwam eerder al uit voor het O20-elftal van Australië en het is niet uitgesloten dat hij met zijn land aanwezig is bij het WK Voetbal in Qatar. Daar is homoseksualiteit strafbaar. Dat is ook de reden dat hij hij er niet echt naar uitkijkt uit om het land te bezoeken.

Ze delen daar de doodstraf uit voor homo’s. Ik wil er liever niet naar toe.

Josh Cavallo

Dat vertelt Cavallo in de podcast Guardian’s Today. “Voor een professionele voetballer is spelen op het WK voor je land het mooiste wat je kan bereiken”, vertelt hij. “En als dat in een land is waar homoseksuelen niet gesteund worden en moeten vrezen voor hun leven, maakt mij dat bang. Ik moet mij afvragen: is mijn leven belangrijker dan iets heel goeds doen in mijn carrière?”

Joshua Cavallo. (c) Instagram

Één na gevaarlijkste land

Hoewel Qatar volgens de LGBT travel index het op één na gevaarlijkste land ter wereld is voor homoseksuelen, zegt de organisatie van het WK dat fans en voetballers zich geen zorgen hoeven te maken. Iedereen is welkom, maar regenboogvlaggen zijn bijvoorbeeld verboden. 

Cavallo komt uit de kast

wes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *