Simon Livermore (45). Bron: The Sun

Engelsman geeft meer dan 12.000 euro uit aan panini sticker albums

De 45-jarige Simon Livermore verzamelt al bijna heel zijn leven Panini stickers. De Engelsman heeft al meer dan 12.000 euro uitgegeven en bezit ongeveer 23.000 voetbalplaatjes. Het Italiaanse Panini produceert al sinds de jaren 60 verzamelbare voetbalstickers, met als groot favoriet de sticker albums van alle WK’s en EK’s.

Diego Maradona

Onlangs maakte Livermore zijn sticker album van het WK 1998 compleet, na het betalen van ongeveer 13 euro voor de ‘zeldzame’ Engelse vlag. “Ik koop ook wel eens pakjes, maar het leukste vind ik online de zoektocht naar bepaalde stickers. Toch blijft het gevoel van een zeldzame kaart uit een pakje openen altijd lekker”, vertelt hij aan The Sun. “Terugkijken naar de kapsels vind ik ook mooi. Ze herinneren me aan mijn jeugd.”

Zijn duurste en meest zeldzame kaartje is die van Diego Maradona, van het WK 1982 in Spanje. Daar betaalde hij maar liefst 100 euro voor. Dat van alle stickers evenveel gedrukt worden, is volgens Livermore een fabel. “Ik werd altijd verteld dat er evenveel stickers werden gedrukt, maar ik zweer het je dat dit niet het geval is.”

Zo worden Panini stickers gemaaktTotal
0
Share