Franck Ribéry littekens

Het dramatische verhaal achter de littekens van Franck Ribéry

Franck Ribéry staat naast een uitstekende buitenspeler ook bekend als een probleemkind. Zo had hij met diverse trainers en collega-spelers ruzie en werd hij zelfs uit het Franse nationale elftal verbannen. Ondanks zijn rijke carrière, met een netto waarde van een geschatte 60 miljoen euro, had de inmiddels 37-jarige Fransman een moeilijke jeugd waardoor hij letterlijk en figuurlijk een litteken draagt. Wat is het verhaal daar achter?

’Scarface’

In een openhartig interview met Canal+ sprak Ribéry een aantal jaar geleden over de littekens in zijn gezicht. Op tweejarige leeftijd liep Ribéry ernstige verwondingen op bij een auto-ongeluk. Na het ongeluk werd hij in het ziekenhuis geholpen en kreeg hij maar liefst honderd hechtingen in zijn gezicht. Hij zou zonder gordel hebben gereden en daardoor door het voorruit zijn gevlogen.

Met name tijdens zijn jeugdjaren had Ribéry het moeilijk met zijn littekens. Op straat werd hij nagekeken en zelfs ’Scarface’ genoemd. “Mensen zeiden: ‘Moet je zijn gezicht zien, kijk naar zijn hoofd. Wat voor litteken is dat? Het ziet er niet uit’. Overal waar ik kwam, werd ik aangekeken”, aldus Ribéry. “En dat was niet omdat ik een goed persoon ben, ik Franck heet of ik een goede voetballer was, maar vanwege mijn litteken.”

Karakter en kracht

Ribéry heeft de negatieve aandacht weten om te zetten in iets positiefs. “Het heeft me karakter en kracht gegeven”, vertelt hij. “Het is niet makkelijk om als kind rond te lopen met zo een litteken. De manier waarop mensen je zien en commentaar hebben, daar heeft mijn familie het moeilijk mee gehad. Ouders van andere kinderen praten over je, dat is wreed. Hoe moeilijk ik het ook had, ik heb nooit in een hoekje staan huilen.”

Franck Ribery
Franck Ribery met Arjen Robben na het winnen van het WK voor Clubs. Bron: Reuters

Bij Bayern München was hij het meest succesvol, met als hoogtepunt het seizoen 2012/13, waarin hij de Champions League, Super Cup, WK voor Clubs, Bundesliga, DFB Pokal en DFL Supercup won. Inmiddels speelt hij bij Fiorentina.

Robben en Ribéry doen challengesTotal
0
Share