Louis van Gaal

Zoveel geld heeft onze bondscoach Louis van Gaal

wes
3.5k Shares

LET OP!
Dit artikel is meer dan een halfjaar oud en wordt wellicht niet (goed) op de nieuwe website weergegeven. Excuses voor enige ongemak.

Vorige week werd bekend dat Louis van Gaal voor de derde keer bondscoach van het Nederlands Elftal gaat worden. Drie keer is scheepsrecht, zo moet hij hebben gedacht. Voor het geld lijkt de 69-jarige van Gaal het niet meer te doen: hij heeft zijn bankrekening al flink gespekt. Maar hoe groot is zijn vermogen eigenlijk?

Van Gaal was trainer bij topclubs als Ajax, FC Barcelona, Bayern München en Manchester United, maar vierde zijn grootste successen bij de Amsterdammers, waar hij onder andere de UEFA Cup, Champions League en drie landstitels won.

Quote schatte het vermogen van Van Gaal na het WK 2014 op 24 miljoen, waarna de Amsterdammer zijn geluk in de Premier League nog eens wilde beproeven. Sportief was hij niet erg succesvol met The Red Devils, alleen de FA Cup werd destijds gewonnen. Toch streek hij eventjes 20 miljoen euro op in Engeland.

Louis van Gaal selecteert ING Ballenjongens en -meiden in … | Flickr
Louis van Gaal als trainer

Sinds zijn vertrek bij Manchester United in 2016 was het een tijdje stil rondom van Gaal, die af en toe alleen aanschoof als analist bij Ziggo Sport. Dat was geen vriendendienst: volgens De Telegraaf kreeg van Gaal voor een optreden op tv 15.000 euro overgemaakt.

Alles bij elkaar schreef de Quote in 2016 dat van Gaal zijn totale fortuin 34,5 miljoen euro is. Not bad.

Bekijk zijn vermogen en bezittingen

wes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.