Dit verdient Lionel Messi iedere seconde bij PSG

wes
0 Shares

LET OP!
Dit artikel is meer dan een halfjaar oud en wordt wellicht niet (goed) op de nieuwe website weergegeven. Excuses voor enige ongemak.

Lionel Messi heeft een akkoord bereikt met Paris Saint-Germain en zal daar de komende twee jaar onder contract staan. De transfervrije speler en club waren er snel uit, terwijl de Argentijn toch om een gortig salaris vraagt. Dit bizarre bedrag gaat Messi per seconde verdienen.

Messi nam afgelopen weekend met tranen in zijn ogen afscheid bij FC Barcelona, waar hij alles won wat er te winnen valt en uitgroeide tot ’s werelds beste (of op één na..) voetballer ooit. De Catalanen konden zich de sterspeler helaas niet veroorloven dankzij het salarisplafond van de La Liga. Dit betekende dat Messi op zoek moest naar een nieuwe club.

Lionel Messi bij zijn afscheidsspeech

En ondanks dat hij de beste voetballer ter wereld is, zijn er niet veel clubs die zijn megasalaris kunnen betalen. Parijs en Manchester leken de enige échte serieuze opties vanwege hun flinke bankrekening en investeerders. En volgens transferexpert Fabrizio Romano en verschillende andere media is die ook nodig: volgens hen gaat Messi maar liefst 35 miljoen euro per jaar verdienen.

Hoewel dat minder is dan dat hij bij Barcelona verdiende, slechts de helft, is het nog steeds veel. Hoeveel, dat hebben we op een rijtje gezet:

  • Jaarlijks verdient Messi de komende twee jaar 35 miljoen euro.
  • Per week betaalt PSG hem 673.077 euro.
  • Dagelijks verdient de stervoetballer 95.900 euro.
  • Per uur komt zijn salaris uit op 3.995 euro.
  • Iedere minuut is dat 66,59 euro.
  • Per seconde verdient Messi bij PSG 1,11 euro.
BEKIJK OOK  ‘Kylian Mbappé neemt beslissing over toekomst’

Daarmee gaat hij er 3,93 euro per seconde op achteruit vergeleken zijn salaris bij FC Barcelona. Nu snappen we de tranen bij zijn afscheidsspeech wel.

Check Messi zijn afscheid

wes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.