Dit gaat Cristiano Ronaldo bij Manchester United verdienen

wes
0 Shares

LET OP!
Dit artikel is meer dan een halfjaar oud en wordt wellicht niet (goed) op de nieuwe website weergegeven. Excuses voor enige ongemak.

De terugkeer van Cristiano Ronaldo naar Manchester United is vandaag officieel afgerond. De 36-jarige sterspeler wilde na zijn vertrek uit Turijn persé naar zijn oude club, waar hij eerder tussen 2003 en 2009 speelde. Om zijn transfer mogelijk te kunnen maken moest de Portugees echter flink salaris inleveren.

Nadat het nieuws uitlekte dat Manchester City interesse had om Ronaldo terug naar de Premier League te halen, volgde de berichten al snel dat de aanvaller wel oren had naar een vertrek terug naar Engeland. Witte rook kwam er al snel, alleen niet van de blauwe kant van Manchester. The Red Devils zette alles op alles om de terugkeer van één van hun beste spelers ooit te voltooien, wat ook lukte.

Manchester United bereikte al snel een akkoord met Juventus voor 14.8 miljoen euro, wat op kan lopen tot 22.5 miljoen euro. Eerdere berichten uit Italië schreven dat het salaris van Ronaldo bij Juventus werd gematcht, maar volgens betrouwbare bronnen schrijft The Daily Mail dat er zeker wel wat water bij de wijn moest worden gedaan om de terugkeer mogelijk te kunnen maken.

450.000 euro per week

Nu hoeft Ronaldo zich al nooit meer zorgen te maken om zijn bankrekening, met een geschat vermogen van 425 miljoen euro, hij moest toch flink wat salaris inleveren. De superster verdiende bij Juventus 31 miljoen euro per jaar, zo’n 600.000 euro per week. Bij Manchester United is dat zo’n 450.000 euro per week. Dat is ongeveer een kwart minder!

BEKIJK OOK  Politie start onderzoek naar transfer Cristiano Ronaldo
wes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.