Cristiano Ronaldo en Pepe

Dit bedrag vraagt Cristiano Ronaldo per bericht op Instagram

wes
0 Shares

LET OP!
Dit artikel is meer dan een halfjaar oud en wordt wellicht niet (goed) op de nieuwe website weergegeven. Excuses voor enige ongemak.

Voor veel beroemdheden is Instagram een nieuwe manier geworden om wat extra geld te verdienen en zo ook voor Cristiano Ronaldo. Sinds vorige week is hij degene met de meeste volgers op Instagram, op het moment van schrijven maar liefst 308 miljoen. Daardoor kan hij een enorm bedrag per gesponsorde post vragen.

Het artikel gaat verder na deze advertentie

1,35 miljoen euro

Het Britse marketingbedrijf Hopper HQ schrijft dat de 36-jarige Portugees per bericht maar liefst 1,35 miljoen euro kan vragen. Hij staat daarmee wereldwijd bovenaan ‘de meest lucratieve Instagram-lijst’ en troeft bekende celebrities als Dwayne The Rock Johnson (1,28 miljoen euro per post) en Ariana Grande (1,27 miljoen euro) af.

Hopper HQ publiceert sinds 2017 de lijst met bestbetaalde beroemdheden en influencers op Instagram. Het bedrijf analyseert beschikbare gegevens, die rekening houden met factoren als gemiddelde betrokkenheid, hoe vaak ze posten, branchevariabelen en het aantal volgers.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo bij het Portugese elftal

Volgens het marketingbedrijf zijn de kosten van een Instagram-post op de pagina van Ronaldo het afgelopen jaar met zo’n 54% gestegen. “Met het EK dit jaar en een paar controversiële marketingbewegingen van de afgelopen weken, zijn Ronaldo’s inkomsten omhooggeschoten”, lichten ze toe.

Aan dit geeft Cristiano Ronaldo zijn geld uit

wes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.