Dit bedrag heeft de shirtverkoop van Ronaldo nu al opgeleverd

wes
0 Shares

LET OP!
Dit artikel is meer dan een halfjaar oud en wordt wellicht niet (goed) op de nieuwe website weergegeven. Excuses voor enige ongemak.

Cristiano Ronaldo is terug bij Manchester United, en hoe. Nadat bekend werd gemaakt dat de Portugees dispensatie heeft gekregen om met rugnummer 7 te mogen spelen, en daarmee de shirtverkoop van start ging, heeft Adidas een recordaantal verkocht.

De vijf keer Ballon d’Or winnaar tekende in augustus voor twee jaar bij Manchester United, waarmee hij na twaalf jaar op het oude nest terugkeerde. Of Ronaldo ook direct met zijn legendarische rugnummer zeven kon spelen was niet meteen zeker, doordat Edinson Cavani al minuten met het nummer in de Premier League had gemaakt.

Online zoekopdrachten voor het ‘Ronaldo 7-shirt’ is met meer dan 600% toegenomen

Stuart McClure, Retail expert

Uiteindelijk vertrok – mede door de komst van Ronaldo – vleugelaanvaller Daniel James, waardoor rugnummer 21 vrij kwam. Cavani bood direct aan dit nummer over te nemen, waarmee hij ook bij de nationale ploeg speelt. Het verzoek bij de Engelse voetbalbond werd neergelegd, goedgekeurd en was de baan vrij voor CR7: de shirtverkoop kon hiermee eindelijk van start.

219,2 miljoen euro

En of die shirtverkoop hard ging, als warme broodjes gingen ze over de toonbank. Volgens Lovethesales.com is zijn shirtverkoop het snelst verkopende shirt in de wereld. Volgens de data-website heeft Manchester United op het moment van schrijven al 15,3 miljoen euro winst gemaakt, op een omzet van 219,2 miljoen euro. Voor de transfer van Ronaldo zou zo’n 15 miljoen euro zijn betaald.

Honderden fans in de rij voor een shirt

Ronaldo vs. Messi

Ronaldo was niet de enige superster die deze zomer een boost aan de shirtverkoop gaf. Lionel Messi maakte de overstap naar Paris Saint-Germain, waar de shirtjes ook hard gingen. Ter vergelijking, de shirtverkoop van Lionel Messi heeft 121,6 miljoen euro opgebracht, zo’n 100 miljoen euro minder dan in Manchester.

Cristiano Ronaldo heeft bijna het dubbele van Lionel Messi
BEKIJK OOK  Bekende topvoetballer slaat steward tijdens juichen
wes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *