Neymar

Dit opvallende beroep wil Neymar uitvoeren na het voetbal

Neymar heeft een paar goede weken achter de rug voor PSG, door met zijn club de halve finales van de Champions League te bereiken. Neymar is in goede vorm en lijkt dichtbij een nieuw contract bij de club uit de hoofdstad. Ondanks dat hij pas 29 is, is hij wel hardop al aan het nadenken over wat hij na zijn profcarrière gaat doen.

PokerStars

De Braziliaan is ambassadeur bij PokerStars, een bedrijf wat online en fysieke pokertoernooien organiseert. Neymar is een fanatieke pokerspeler en heeft er wel oren naar om daar zijn werk van te maken. Hij is zelfs zo gek op het spelletje, dat hij zijn hond Poker noemde.

File:Neymar (20045489002).jpg - Wikimedia Commons
Neymar bij een evenement van PokerStars

“Het is waar dat ik van plan ben om prof te worden. Ik voel me erg op mijn gemak bij het spelen van poker en denk dat ik na mijn voetbalcarrière in grote toernooien kan spelen”, zei hij.

“Ik begon te spelen tijdens het WK 2014 en ik werd verliefd op het spel. Ik speel poker net als voetbal, aanvallend. Mijn favoriete handen zijn een paar tienen, net als mijn rugnummer. Er zijn overeenkomsten tussen voetbal en poker, in de manier waarop je je spel en je tegenstander leest, en kiest wanneer je aanvalt. Ik speelde het veel toen ik bij Barcelona zat, en we spelen vaak bij PSG.”

“Ik maak mezelf moeilijk voor mijn tegenstanders om te lezen, hoewel ik veel handen speel. Elke keer dat ik ga zitten om te spelen, probeer ik te winnen – of dat nu met vrienden is, online of in een toernooi.”

Neymar speelt poker tegen andere voetballersTotal
0
Share