Quincy Promes

Quincy Promes over muziek maken: ‘Het is een uitlaatklep’

Quincy Promes staat bekend als voetballer van Ajax en het Nederlands elftal, maar zoals iedereen hobby’s en passies heeft is Promes zijn favoriete bezigheid muziek maken. Aan Ajax TV vertelt hij over muziek maken.

“Het is een soort uitlaatklep”, begint hij. “Je kan heel creatief zijn met de programma’s die er zijn. Het is gewoon iets wat ik leuk vind om te doen en zo nu en dan breng ik iets uit voor de mensen die dat leuk vinden”, aldus Promes, die geen artiestennaam heeft en gewoon bekend staat onder zijn echte naam. “Ik krijg heel veel complimenten en daardoor ben ik het ook iets serieuzer gaan doen, omdat het echt uit de hand is gelopen.”

“Het is gewoon iets wat ik leuk vind om te doen naast het voetbal. Als ik thuis ben en vrije tijd heb, dan ga ik lekker in de studio muziek luisteren of maken.” vertelt Promes. Het is zijn manier om te ontspannen. “Je voelt je een soort van vrij achter de microfoon, dat je kan zeggen wat je wil zonder een oordeel te krijgen. In het voetbal lig je onder een vergrootglas, dus het is fijn als je je ei kwijt kan in je eigen space.”


Hij hoopt met zijn muziek kinderen te inspireren en adviseren: “Al die jonge jongens in de opleiding zijn jongens die naar me opkijken en ik wil ze adviseren dat ze hun school moeten afmaken en geen spijt krijgen van keuzes die ze maken. Als ik ze daarvoor kan behoeden middels mijn muziek, dan is dat natuurlijk heel mooi om over te brengen. Misschien komt het wel sneller aan. Het is gewoon leuk om mensen te inspireren en zo word ik ook geïnspireerd door mensen.”Total
0
Share