FIFA Spelen

Studie wijst uit: FIFA spelen is goed voor de gezondheid

Een potje FIFA spelen kan leiden tot veel frustraties, maar toch blijkt het goed voor de gezondheid te zijn. Dat blijkt uit een nieuwe studie die is gedaan door de Universiteit van Leeds.

“Wanneer er een doelpunt werd gescoord, was er een piek in de hartslag. Deze was meestal hoger dan wanneer de tegenstander scoorde, wat wijst op een golf van emotie”, staat er in het persbericht. “Alle spelers lieten een verhoging van hun hartslag zien tijdens het spelen van FIFA en bereikten niveaus van een gematigde cardiotraining wanneer er aan beide kanten werd gescoord.”

FIFA lijkt dus een goede manier om stoom af te blazen en lijkt zelfs op een echte, fysieke training: “De hartslagpieken tijdens FIFA naderden tot 140 slagen per minuut, wat duidt op een echte toename in emotionele activiteit wanneer een doelpunt wordt gescoord. Dit soort escalatie is vergelijkbaar met wat personen binnen de leeftijdscategorie van onze deelnemers zouden zien bij een matige cardiotraining zoals een stevige wandeling, dat is ongeveer 135 BPM.”Total
0
Share