FIFA 21

Ouders kunnen binnenkort aankopen in FIFA 21 beperken

Een nieuwe functie in FIFA 21 maakt het voor ouders mogelijk om de aankopen van kinderen in de Ultimate Team-functie te beperken.

De geplande optie staat in de meest recente update-informatie, waarin ontwikkelaar EA Sports de menu-optie genaamd ‘Playtime’ heeft toegevoegd. “Playtime geeft meer inzicht en controle in hoe je speelt”, schrijft de studio.

De nieuwe optie is al op de pc beschikbaar, waar Eurogamer het al heeft getest. Op 17 november wordt de update op de spelcomputers gelanceerd.

Uit de test van Eurogamer blijkt dat je met Playtime kunt beperken hoeveel je kunt uitgeven in de game, waar je bijvoorbeeld ‘packs’ mee kunt kopen in Ultimate Team. De optie zou vooral voor ouders zijn bedoeld.


Ultimate Team in de FIFA-games ligt al jaren onder vuur. In de gamemode kun je (ook) met echt geld ‘packs’ kopen, waar spelers in zitten die je in je team kunt gebruiken. Je weet van tevoren niet welke spelers in het pakketje zitten en dat valt onder het mom van illegaal gokken, zegt de Nederlandse Kansspelautoriteit.

EA weigerde de functie uit de game in Nederland te halen en stapte naar de rechter. Die gaf de Kansspelautoriteit gelijk, waarna de gameontwikkelaar in hoger beroep is gegaan. In België zijn packs kopen met echt geld per 31 januari 2019 al verboden.Total
0
Share