FIFA 20

Nederlander chat ‘per ongeluk’ met profvoetballer uit de Bundesliga op FIFA 20

Een Nederlandse FIFA-speler was aangenaam verrast toen zijn online tegenstander een profvoetballer bleek te zijn.

Levy Visser (23) uit IJmuiden, wisselde uiteindelijk selfies uit op Instagram nadat hij zijn tegenstander aanvankelijk had gevraagd om hem te helpen met Ultimate Team.

“Ik deed gewoon wat uitdagingen voor de schreeuwkaart van Edin Dzeko”, vertelde Visser aan SPORTbible. “Voor deze kaart moest je vijf low-driven shots (lage schoten) scoren, wat een beetje vervelend was om te voltooien, dus ik besloot gewoon de tegenstander tegen wie ik het opnam een bericht te sturen en hij vond het prima.”

Levy Visser op FIFA 20

Op dat moment had Levy geen idee dat hij met een profvoetballer aan het praten was, maar zijn tegenstander hielp hem graag vijf lage schoten te scoren in ruil voor een overwinning. Het paar wisselde nog een aantal berichten uit in een PlayStation chat en raakte snel aan de praat over alles wat met FIFA te maken heeft.

“Terwijl we aan het praten waren, zei hij dat hij in het spel zat, maar nog steeds wachtte op zijn 99-rated kaart”, legt Visser uit “En na nog een paar berichten te hebben uitgewisseld, onthulde mijn tegenstander dat hij Michael Gregoritsch was, die vorig seizoen voor FC Augsburg uit de Bundesliga speelde voordat hij in de laatste transferperiode op huurbasis naar Schalke 04 ging.”

Levy Visser op FIFA 20

Levy geeft toe dat hij eerst “sceptisch” was omdat Gregoritsch geen blauwe 99-kaart had die profvoetballers normaal gesproken wel hebben. Dus om zijn identiteit te bewijzen, vroeg hij de Oostenrijkse international of hij kon reageren op een bericht op Instagram.

“Hij plaatste eigenlijk een foto van zichzelf nadat hij Sadio Mané uit een pakje had gekregen, waarover hij me eerder vertelde”, herinnert Levy zich. “Ik zag Schalke laatst tegen Hertha Berlin spelen in de beker, waar hij in de basis stond, dus ik feliciteerde hem met zijn optreden. Hij antwoordde onmiddellijk en stuurde me een foto van zijn kaart met een rating van 99, en ging verder met vragen of ik nog steeds FUT speel.”

Levy Visser op FIFA 20

Je weet maar nooit wie je tegenkomt op FIFA!

 Total
0
Share