Johan Derksen

De reden waarom Johan Derksen geen druppel alcohol meer drinkt

Johan Derksen vertelt tijdens de uitzendingen van Veronica Inside vaak genoeg dat absoluut geen druppel alcohol meer drinkt, hij rookt alleen nog maar sigaren. Dit terwijl hij vroeger een ‘enorme bierdrinker’ was.

Aan HP/De Tijd legt hij uit waarom hij 25 jaar geleden gestopt is met drinken: “Ik kreeg er zo’n pens van. Dan was ik bij Roda JC geweest, had ik pils staan te hijsen in de perskamer, maar kroop ik toch achter het stuur en miste ik onderweg naar huis nog weleens een doorgetrokken streep.” En dus nam Derksen een belangrijke beslissing. “Ik dacht: Johan, kappen, gewoon kappen.”

In de volgende beelden zie je een een veel te zware Derksen:


Inmiddels is de analist flink afgevallen en staat hij ook op zijn zeventigste nog midden in het leven. Derksen rijdt vrijwel elke avond heel Nederland door voor zijn theatertour. “Kijk, écht slecht voor je is achter de geraniums kruipen, of dat je enige verzetje is naar blokfluitles gaan in het gemeenschapshuis”, stelt hij.

“De komende drie jaar heb ik niet één dag of avond echt vrij. Alles is gepland, iemand anders zou daar gek van worden.” Derksen voelt zich er echter prima bij. Ik heb het idee: zolang ik veel doe, ga ik niet dood. Het is nou ook weer niet zo dat ik me elke dag bezighoud met de dood, maar ik weet wel: ik zit nog lang niet in de wachtkamer.”Total
0
Share