Andy van der Meijde en Zlatan Ibrahimovic

De reden waarom Zlatan niet ‘Bij Andy in de auto’ wilt komen

Andy van der Meijde begon vier jaar geleden met zijn YouTube serie Bij Andy in de auto. Het concept is simpel: Andy van der Meijde en een bekende zitten in de auto en praten over van alles. In het begin kwamen er alleen (ex-)voetballers in zijn auto, maar al snel kwamen er ook trainers, acteur, zangers en andere sterren in zijn auto.

Van der Meijde vraagt aan zijn publiek wie de volgende in de auto moet zijn. Al vanaf het begin wordt er om Zlatan Ibrahimovic geroepen, maar van een samenwerking lijkt het niet te komen. “Nee, ik denk het niet. En ik wil het ook niet.” vertelt van der Meijde bij Voetbal International.

De twee leerde elkaar kennen bij Ajax, waar ze tussen 2001 en 2003 samen speelde. De twee waren destijds goede vrienden, maar die vriendschap lijkt nu voorbij. “Wij zijn geen goede vrienden meer. We waren gewoon vrienden en nu we hebben geen contact meer, klaar. Dan houdt het op”, vertelt hij. “Tijdens ons voetbal waren we goede vrienden, maar daarna hebben we geen contact meer gehad. Het contact is helemaal verwaterd. Ik vind het gewoon zonde.”

Bij de boekpresentatie van Van der Meijde in Parijs in 2012 kwam Ibrahimovic hem nog opzoeken, omdat laatstgenoemde toen bij Paris Saint-Germain voetbalde. “Normaal wissel je dan telefoonnummers uit, maar dat wilde hij ook niet. Oké, cool, dan niet. Maar dan ga ik ook niet lopen zeiken van: ‘Wil je alsjeblieft bij mij in de auto komen?’ Donder toch op man, ik blijf gewoon mezelf. Terwijl we gewoon echt een goede relatie hadden.”


“Hij kwam bij mij thuis, ik bij hem, we gingen wel eens weg met de auto’s. Ja, zonde.” Van der Meijde voetbalt al acht jaar niet meer, maar de 39-jarige Zweed nog wel. “Ik vind het geweldig hoe hij op die leeftijd nog steeds de man is in de Serie A. Geweldig, toch?!”Total
0
Share