Wilfred Genee

Salaris Wilfred Genee bekend: ‘Het is ook een belachelijk salaris’

Twee jaar geleden werd in het boek Inside van Michel van Egmond het salaris bekendgemaakt van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. De presentator van Veronica Inside praat nu voor het eerst publiekelijk over het hoge salaris.

“In tijden als deze, met corona enzo, moet je gewoon dankbaar zijn dat je dat verdient. Het is ook een belachelijk salaris, dat geef ik eerlijk toe, maar als dat voor je betaald wordt, is het wel heel mooi dat je dat kunt ontvangen”, vertelt Genee bij BNR Nieuwsradio.

Genee en zijn twee collega’s stapten in 2018 over van RTL naar Talpa, waardoor hun salaris flink steeg. Volgens Mediacourant steeg hun salaris van 390.000 euro naar 700.000 euro. Hij is dankbaar voor het salaris, maar voelt zich er ongemakkelijk bij als er publiekelijk over wordt gesproken.


“Ik vind het in een tijd als deze best lastig om erover te praten. Deze zomer is er een enorme discussie geweest over ons tv-programma. Te pas en te onpas werden onze salarissen genoemd en daar werd ik echt heel ongemakkelijk van”, vertelt de 53-jarige presentator. “Ik heb het niet bedacht, hè, voor de duidelijkheid? Dat salaris heb ik niet bedacht.”Total
0
Share