Veronica Inside

Onthuld: Dit verdienen de mannen van Veronica Inside

Afgelopen zomer leek het doek te vallen voor Veronica Inside, nadat op 22 juni een speciale aflevering in het teken stond over racisme.

Uitgenodigd waren advocate Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta. Deze uitzending trok ruim 1,7 miljoen kijkers, een record. Na de racisme-aflevering brak er ruzie uit tussen Genee, Derksen en Gijp. Gijp en Derksen vonden dat hun presentator hen een mes in de rug stak tijdens de uitzending, Gijp noemde hem zelfs een NSB’er.

Volgens de vaste analisten konden ze niet meer geloofwaardig aan tafel verschijnen in het huidige format. Ze wilden stoppen, maar John de Mol hield de mannen aan hun contract. Het besluit om te stoppen zal niet over één nacht ijs gaan. De heren verdienen namelijk een vermogen bij Veronica Inside. Maar hoeveel salaris krijgen Gijp, Derksen en Genee eigenlijk?

Bij RTL kreeg het drietal 350.000 euro per jaar, maar bij de overstap naar Talpa gingen ze flink omhoog. Schrijver Michel van Egmond schreef in het boek Topshow dat het salaris van Van der Gijp en Derksen met 1,5 ton omhoog ging ten opzichte van het salaris bij RTL. Genee’s salaris werd naar verluidt zelfs verdubbeld.

Dat betekent dus dat Van der Gijp en Derksen nu elk een half miljoen per jaar verdienen en Genee 700.000. Daarvoor doet Genee nog wel wat andere dingen bij Veronica, zoals een middagshow op de radio.Total
0
Share