Osama vinLaden

Peruviaanse voetballer heet Osama VinLaden, zijn broer Saddam Hussein

Een Peruviaanse profvoetballer heeft misschien wel één van de slechtste namen in de voetballerij, of wellicht ooit. Osama VinLaden speelt op het Peruaanse tweede niveau en zijn naam komt vrij overeen met de overleden Al-Qaeda-leider Osama Bin-Laden, die in 2011 werd gedood door Amerikaanse militairen in Pakistan.

We weten niet waarom je ervoor zou kiezen om je zoon naar een terrorist te vernoemen, maar dit is niet de enige bizarre naam in de familie. De broer van Osama VinLaden heet namelijk Saddam Hoessein – gelijk aan de voormalige president van Irak die in 2006 werd geëxecuteerd.

En alsof dat nog niet erg genoeg is, wilde de vader het derde kind ‘George Bush’ vernoemen, naar de 41e president van de Verenigde Staten.

Zelf vindt hij de naam niet zo erg, vertelt hij aan Què T’hi Jugues. “Ik dacht erover om mijn naam te veranderen, maar nu vind ik het leuk, het was in die tijd in de mode”, zegt hij. “De naam van mijn broer is Saddam Hoessein en mijn vader wilde George Bush aan het derde kind geven, maar het was een meisje.”Total
0
Share